meetjesland---maak-het-mee.jpg

Wandelen in het Meetjesland,
maak het mee!

Minder bekend maar daarom niet minder mooi.

Het Meetjesland biedt als landelijke regio tussen Gent en Brugge een gevarieerde omgeving met bossen, kreken, wegeltjes en andere rustige wandelpaden. Laat het landschap u verrassen!
Image

Wandelroutes

B&B 't Heirweggoed is gelegen aan de bossen van Oosteeklo. Deze bestrijken samen met de Lembeekse bossen en het Bellebargiebos (Waarschoot) een gebied van meer dan 300 ha. Ook rond deze bossen is een wandeling door de landelijke omgeving de moeite waard.

Diverse wandelroutes zijn er uitgestippeld. U kan eveneens zelf uw wandeling samenstellen met hulp van wandelnetwerk Meetjeslandse bossen.
Wandelkaarten van de streek zijn in de B&B te bekomen.

De B&B bevindt zich op zo'n 500 m van knooppunt 41.

We helpen u graag verder met advies!

Antwerpse Heirweg

De Antwerpse Heirweg is een deels gekasseide dreef ten zuiden van Oosteeklo, gelegen op de dekzandrug Maldegem - Stekene die dwars door de Vlaamse Vallei loopt. Deze weg gaat terug op de middeleeuwse heerweg die Antwerpen met Brugge verbond.

De afzoming van de brede onverharde wegbermen met rijen opgaande beuken (Fagus) en Amerikaanse eiken (Quercus rubra) in het oostelijk deel vormt visueel een bijzonder onderdeel die de esthetische belevingswaarde van het geheel met de erachter gelegen bossen sterk verhoogt.  

De zeldzaam wordende kasseibestrating getuigt van een oude traditie in de wegenbouw en infrastructuurwerken, de verharding van de landelijke wegen met stenen werd in Vlaanderen immers reeds zeer lang toegepast.
Image

Search

Ratebox